Ελαιόλαδο ή Λάδι Καρύδας;

Ελαιόλαδο ή Λάδι καρύδας;

 
Τα τελευταία χρόνια το λάδι καρύδας έχει γίνει αρκετά διάσημο και έχει αντικαταστήσει σε πολλές συνταγές γλυκές η αλμυρές το ελαιόλαδο. Πάμε να δούμε τις διαφορές τους και τελικά τι είναι πιο υγιεινό;
1) Το ελαιόλαδο αποτελεί καλή πηγή μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, έτσι 1 κουτάλια της σούπας περιέχει 9.8g μονοακόρεστων και 1.4g πολυακόρεστων. Από την άλλη 1 κουτάλια της σούπας λάδι καρύδας περιέχει 0.8g μονοάκορεστων και 0.2g πολυακόρεστων λιπαρών..Άρα το ελαιόλαδο Είναι καλύτερο σ’αυτή την σύγκριση απο το λάδι καρύδας ..
 
2) Τα κορεσμένα λίπη είναι αυτά που πρέπει να αποφεύγουμε απο την διατροφή μας, μιας και ανεβάζει την κακή χοληστερίνη. 1 κουτ. της σούπας ελαιολάδου περιέχει 1g κορεσμένων λιπαρών ενώ το λάδι καρύδας περιέχει 12g..Τρομερή διαφορά Ε ? Άρα το ελαιόλαδο κ εδώ παίρνει την νίκη του!
 
3) Στην μαγειρική το ελαιόλαδο πρέπει να φτάσει στους 138 βαθμούς για να αρχίσει να καίγεται ενώ της καρύδας 177 βαθμούς. Εδώ βλέπουμε οτι το λάδι καρύδας είναι καλό στην υψηλές θερμοκρασίες στο μαγείρεμα.
 
Οπότε με μέτρο το λάδι καρύδας. Η τέλεια χρήση του είναι στα καλλυντικά και σε κρέμες για το σώμα και το πρόσωπο ή ακόμα και για τα μαλλιά μιας και τα ενυδατώνει!!

Marisia Kantarelli

Nutritionist